Program 2017

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail


Opdatering: Bemærk at Keynote Christian Bason er rykket frem til efter frokost.

8:00

Dørene åbnes og registrering

 

I år har vi bevæget os til Nationalmuseet stemningsfyldte Egmontsal. Et rum med et godt fokus på det der foregår på scenen. Et rum med flere muligheder. Et rum vi vil fylde med visualiseringer af dagens pointer og ikke mindst et rum pakket ind i historiens vingesus – bogstaveligt talt. Vi glæder os til at fylde det med designtænkning, erfaringsudveksling og netværk.

8:30

Morgenmad og mingle

 

Restaurant Julian tilbyder fra morgenstunden kaffe/the ufiltreret æblesaft, friskbagte boller, smør, dansk brie og hjemmelavet marmelade – så kom i god tid og få kickstartet netværket.

9:00

Vi præsenterer Service Design Ignition 2017

 
Ian2
Ian Wisler-Poulsen
Arrangørerne byder velkommen. Dagens vært, Ian Wisler-Poulsen, kridter banen op for dette års Service Design Ignition.

Ian er til dagligt Customer Experience Manager med stor erfaring i formidling og undervisning. Han binder dagens oplæg sammen med eksempler, observationer og højt humør.

Ian Wisler-Poulsen er Servicedesigner i Wislers, hvor han beskæftiger sig med servicedesign og visuel kommunikation. Ian er forfatter til ‘Grundbog i Servicedesign’ og flere andre fagbøger. Ian er anerkendt for sine foredrag og workshops.

9:15

Designsketching som Service Design værktøj

 
Mie Nørgaard, Ph.D. Oplevelsesdesigner og sketchingekspert
Mie Nørgaard vil fortælle om hvordan hun bruger sketching som et Service Design værktøj, og vil derefter fortolke dagens hovedpunkter visuelt under hele konferencen.
Mie Nørgaard er ekspert i at anvende sketching til at støtte refleksion, analyse og diskussion mellem mennesker, hvad enten det er i forbindelse med innovationsarbejde, brugerinddragelse eller konferencer. Hun har i mere end 10 år forsket og undervist i sketchingteknikker på landets største universiteter som en integreret del af praksis inden for interaktions- og oplevelsesdesign. Samtidig hjælper hun danske virksomheder anvende sketching systematisk til at kvalificere deres arbejde med for eksempel brugerinddragelse, videndeling og innovation.

9.45

Kan man designe besjæling?

 

Mette Mikkelsen Designer
Med udgangspunkt i en kort definition af hvad servicedesign er/kan være, vil Mette introducere en case fra Århus Kommune. På fem plejehjem er der gennemført et feltstudie, der har identificeret en række udviklingszoner, hvor besjælingsindsatsen kan forbedres. De fem plejehjem har i co-creation workshops udvalgt de zoner, som de fandt relevante, og omarbejdet dem til konkrete prøvehandlinger, der kan forbedre den hjemlige oplevelse og besjæling på deres plejehjem.

Mette Mikkelsen er uddannet designer og bruger sin praktiske erfaring fra kommercielle, kunstneriske og forskningsbaserede sammenhænge til at skabe udvikling og innovation. Hun udnytter designmetoder strategisk i tæt samarbejde med virksomheder, offentlige partnere og NGO-er.

10:20

Pause til lige at sunde sig og blive rigtigt tændt

10:40

What purpose makes the journey worth taking?

 
Line Groes CEO og founder, IS IT A BIRD
Som servicedesignere har vi ofte ædle intentioner; vi ønsker at skabe både holistiske og bæredygtige services med afsæt i brugeren. Vi drømmer alle om at lave det store forkromede blueprint, hvor alle touch-points er tænkt igennem og overbevisende kommunikeret. Vi har vores metoder på plads, og taler så hjertens gerne om vigtigheden af servicerejser, backstage/frontstage, user-research, iterative processer osv. Men er der noget vi overser i vores velmenende community?
Line Groes fra IS IT A BIRD udfordrer os på, om vi starter – og slutter det rigtige sted, når vi sætter os for at udvikle nye servicedesigns for kunder og virksomheder. Med udgangspunkt i organisationsklassikeren, ”Start with the why”, af Simon Sinek, og en række cases fra eget bureau, argumenterer Line for vigtigheden af at starte med et grundlæggende why, for derigennem at forstå dét formål, der driver organisationen. Hun vil efterfølgende ligge op til en diskussion af, hvordan vi sikrer os, at servicedesignet ”overlever” mødet med sin egen organisation.

11:15

Servicedesign – en historie om menneskers oplevelse af værdi

 
Diana Arsovic SDIC 2017
Diana Arsovic Chief of Innovation hos Innovationshuset
Oplægget vil have fokus på, hvordan vi sætter brugeren i centrum, når vi udvikler fremtidens løsninger. Herunder hvordan vi skærper, hvilke samarbejdspartnere der har indflydelse på den værdi, brugeren oplever i forbindelse med de løsninger, vi leverer. I fremtiden vil flere offentlige løsninger ligge mellem forvaltninger og sektorer, og derfor bliver værktøjer og kompetencer til at samarbejde på kryds og tværs helt afgørende.
Diana Arsovic er Innovationschef i Københavns Kommune og leder til dagligt Innovationshuset, der på tværs af kommunens forvaltninger udvikler nye løsninger til byens borgere, medarbejdere og virksomheder. Med en baggrund som arkitekt med speciale i industrielt design og en HD i ledelse og organisation har hun et særligt greb om at arbejde med innovationshåndværk. Det handler om at anvende design- og forretningsforståelse til at skærpe og fastholde den værdi, vi skal skabe for de mennesker, det handler om, når vi skaber innovative løsninger til fremtiden.

11:50

Hands-on sketching workshop

 
<img src=
Helena Levison & Line Cecilie Barfod Fra konferenceteamet
Grafisk visualisering og sketching er værktøjer vi alle kan udnytte til at forme og fastholde ideer, koncepter og tanker. I denne hands-on workshop kommer vi igang med at sketche, og oplever nogle af de konkrete fordele der er ved at bruge sketching som kommunikationsform.
 

12:30

Frokost

 
Restaurant Julian Nationalmuseet
Menuen i museets restaurant er inspireret af Nationalmuseets udstillinger. På baggrund af udstillingernes tema, har vi sammensat retter med steg og fisk, selvfølgelig kombineret med frilandsgrønt fra Juliangaard.
 

13.15

Keynote: Service design som forandringskraft

 
Christian Bason Ph. d., CEO hos Dansk Design Center
Mange har nu lært at arbejde med brugerrejser, idéudvikling og prototyper. Men perspektiverne for service design er langt større: Hør hvordan service designernes metoder kan digitaliseres, og hvordan førende virksomheder i Danmark og internationalt bruger service design som forandringskraft — hvor hele organisationens tilgang til værdiskabelse kommer i spil.
Christian Bason leder DDC’s bestræbelser på at udnytte design til at skabe værdi for erhvervslivet og samfundet. Forud for dette har Christian ledt MindLab, et tværstatsligt innovationslaboratorium og den offentlige organisationspraksis Rambøll Management, en konsulentvirksomhed. Christian er også universitetslærer og har præsenteret og rådgivet virksomheder og regeringer rundt om i verden.

Bliv klogere på Christian Bason, se videoer og læs hans artikler på Dansk Design Center.

13.55

Design thinking vil give dig et bedre produkt

 
Sabine Storm Product Owner hos DR TV
Derfor skal du være meget seriøs om kreativitet og design i din organisation, uanset hvad dit produkt er. Sabine vil dele konkrete erfaringer, processer og nogle af de udfordringer, hun har oplevet.
Sabine Storm har som senior designer været med til at udvikle digitale services for nogle af de mest kendte brands i verden. Hun er en ekspert i at designe og facilitere den kreative process, nu som product owner på DR TV.

14:30

Pause: Tank op og bliv re-ignited

14.50

Service Design Sprint Methodology Cases

 
Niels Corsten Senior SD konsulent hos Koos (NL)
Niels Corsten vil præsenterer cases hvor Koos brugte deres sprintmetode (baseret på Google Venture Sprints) i servicedesign for hurtigt at designe, validere og implementere nye serviceforslag og serviceforbedringer for et privat leasingselskab, European Hotelchain og International Card Services (kreditkort). Oplægget vil være på engelsk.

Niels Corsten arbejder for et førende Service Design bureau fra Holland kaldet Koos. De laver spændende ting med behovsbaserede personas, kombinationer af Service Design og UX projekter, hvor de arbejder fra Costumer Journey kortlægning til wireframes og meget mere.

15:25

Læringsrejser

 
Jan Walter Creative Leader, Eggsdesign (NO)
Nye tjenester kræver ny kultur og nye færdigheder – for ledelse, medarbejdere og i første linje. Med eksempler fra Oslo Lufthavn og DNB (norsk bank) deler Jan Walter metodik og erfaringer med, hvordan servicedesignere kan arbejde med organisations- og kompetenceudvikling – ved at designe gode “læringsrejser”

Jan Walter er grundlægger, partner og kreativ direktør for service design hos EGGS. Han er en nøgleperson når det kommer til metoder til brugerindblik, service design og designdrevet innovation. Med humor og refleksion, omfatter han komplekse temaer og gør dem enkle, visuelle og forståelige. EGGS er et internationalt design & innovationskonsulenthus med det formål at skabe verdens bedste kreative rede. EGGS arbejder for øjeblikket på at etablere deres kontor i København. Oplægget vil være på engelsk.

16:00

Vi opsummerer og reflekterer sammen

16:30

Tak for i dag

HOT TICKET kr. 3.195,- (+ moms)

De første 100 tilmeldte får desuden gratis den opdaterede
“Grundbog i Servicedesign” (helt ny 3. udgave)
af Ian Wisler-Poulsen, som også er vært på dagen.

Hvor får jeg en rabatkode?

Send flere og spar mere: Tilmeld 4 og betal for 3

tilmelding_knap